Băile Cojocna
Băile Cojocna sunt cel mai mare atu al comunității. Ele funcționează fără întrerupere de 130 de ani și au fost mereu în proprietatea și administrarea Consiliului Local. Din păcate, în ultimii ani, băile Cojocna au fost neglijate, nu s-au făcut investiții, salariile au întârziat să fie virate, iar întreaga afacere mergea în pierdere.
Pentru Anca Marcu și consilieri locali cu experiență în mediul privat, acest fapt a fost suficient pentru a porni o investigație. Au descoperit că datoriile creșteau în fiecare an așadar au schimbat administrația băilor și au cerut o eșalonare a datoriilor la ANAF. Au început prin plata tuturor salariilor restante și au continuat prin a concesiona tot ce putea fi concesionat: restaurantul de pe domeniul băilor și spațiile pentru buticurile de vânzare de snack-uri și băuturi răcoritoare. Au renovat băile interioare și au semnat un parteneriat cu un centru de kinetoterapie pentru a putea asigura diferite variante de terapii pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul cald. Vizitatorii au început să vină din tot județul, iar anul trecut, Băile Cojocna au înregistrat un profit net de 440.000 de lei. Concluzia: dacă se vrea, se poate.
Amenajarea parcurilor din satele comunei Cojocna
Oamenii care sunt împreună sunt mai sănătoși și mai fericiți. E un fapt dovedit științific și un fapt pe care fiecare dintre noi îl simte instinctiv. Pentru viceprimărița Anca Marcu e important ca locuitorii comunei pe care o administrează să poată fi împreună și să aibă spațiile potrivite în care să se adune.
Până de curând, părinții nu aveau altă posibilitate de a petrece timp afară cu copiii lor decât printr-o călătorie până în Cluj. Acum, copiii pot rămâne în parcul amenajat în fața școlii pentru a se juca și pentru a se relaxa după ore, pentru că Anca Marcu a avut grijă să pună în capul listei ei de priorități amenajarea parcurilor. Renovările s-au făcut din bugetul local, pentru că nevoia era prea mare pentru a se aștepta după fonduri europene sau fonduri locale pentru dezvoltare.
Eficientizarea energetică a clădirii Primăriei
Unul dintre proiectele în curs de finalizare este renovarea clădirii în care funcționează Primăria și alte instituții ale administrației locale, pentru a fi mai eficient din punct de vedere energetic. Scopul este ca, în scurt timp, clădirea să își poată asigura o parte din necesarul electric, astfel încât cheltuielile să fie mai mici. În acest fel, bugetul disponibil al comunei poate fi redirecționat către investiții importante pentru comunitate.