Educație incluzivă pentru Mogoșoaia
De când este consilier local, Felicia a făcut presiuni pentru ca Primăria să finalizeze construcția grădiniței pe care o promitea de peste un deceniu. Deși inițial începuse construcția acesteia, ea nu a fost finalizată decât șapte ani mai târziu, după ce consilierii USR au insistat că e un proiect foarte important și așteptat de cetățeni. Acum, un șantier abandonat a devenit un spațiu primitor unde cei mici pot să stea în siguranță chiar la program prelungit, cât timp părinții merg la serviciu.
Grija pentru comunitate a avut efecte și pentru peste 60 de membri ai comunei care nu și-au finalizat studiile de școală generală la timp. Pentru ei și alte persoane vulnerabile, Felicia a adus programul educațional „A Doua Șansă” și în Mogoșoaia. În ciuda faptului că Primăria a declarat inițial că nimeni din Mogoșoaia nu dorește să participe la acest program educațional, Felicia a mers din poartă în poartă și a adunat peste 60 de cetățeni ai comunei care s-au înscris totuși în program. Exact ca la școală, ei au fost împărțiți în grupe de elevi, iar două grupe au reușit deja să încheie cu succes studiile. Mulți dintre ei nu terminaseră nici măcar 4 clase de studiu, dar acum își doresc să finalizeze chiar 10 clase.
Mogoșoaia pentru cetățeni
Dezvoltarea durabilă a unei comune cu patrimoniu cultural și natural de excepție, în interesul tuturor cetățenilor, nu al unui grup de interese, reprezintă motivația pentru care Felicia a intrat în Consiliul Local. A reușit, alături de colegii din USR, să oprească proiectul imobiliar extrem de controversat numit Sectorul Zero. Proiectul presupunea construirea pe 1200 de hectare de teren agricol, adică pe aproape 40% din suprafața comunei, a unui adevărat oraș, de dimensiunea unui municipiu reședință de județ. Un tun imobiliar despre care mare parte din cetățeni nu fuseseră informați, acest proiect ar fi generat creșterea numărului de locuitori de la 10.000 cât are acum comuna, la peste 100.000, în lipsa unor planuri de urbanism zonal sau general aprobate, fără studiile necesare, fără declararea interesului public. Deși cetățenilor care locuiesc în prezent în Mogoșoaia le lipsesc foarte multe lucruri printre care o școală modernă, se investeau masiv resurse financiare în acest proiect, inclusiv pentru exproprierea a sute de proprietari de terenuri. În urma demersurilor consilierilor USR, primarul, beneficiar direct al acestui proiect, este anchetat de Parchet și proiectul este suspendat prin acțiuni în instanță.
Pentru monitorizarea calității aerului, Felicia a reușit să amplaseze patru senzori de poluare a aerului în patru locuri diferite ale comunei. Astfel, locuitorii din Mogoșoaia pot vedea prin intermediul unei aplicații de mobil care este calitatea aerului în orice moment alt zilei, iar datele colectate pot sta la baza unor politici publice de identificare și reducere a surselor de poluare.