Siguranță pe timp de noapte
Ligia Golban și colegii ei din filiala USR Satu Mare au identificat peste 16 străzi din orașul reședință de județ care pe timp de noapte rămâneau în beznă. A depus un proiect de extindere a rețelei de iluminat public și a reușit să obțină montarea de stâlpi de lumină în spatele blocurilor aflate pe opt dintre cele 16 străzi identificate inițial. Celelalte vor fi și ele finalizate în scurt timp. Stâlpii au montate panouri care folosesc și energie solară înmagazinată pe timp de zi, astfel se reduc costurile iluminatului public pe aceste străzi.
Canalizare prin cădere
Unul dintre principalele bulevarde de case și spații comerciale din Satu Mare se confruntă cu o situație ușor surprinzătoare. O parte din bulevard este racordată la sistemul de canalizare prin cădere, cel standard, în timp ce de partea cealaltă a bulevardului, locuitorii au canalizare prin presiune. Mai exact, fiecare dintre locuințe dispune de o pompă care, prin presiune, face posibil procesul de eliminare a deșeurilor și a apei reziduale. Cea mai ieftină pompă nu poate face față unei gospodării standard, astfel că rezidenții acelei părți de bulevard sunt nevoiți să investească mult mai mulți bani decât vecinii lor de peste drum pentru aceeași nevoie de bază.
Pentru a corecta lipsa de inechitate, Ligia Golban a strâns semnăturile celor afectați de această problemă și a obținut promisiunea din partea furnizorului de servicii de apă și canalizare că întreg bulevardul va fi racordat la sistemul standard până la finalul anului.
Siguranță pentru pietonii tineri
Știind că elevii ei, la fel ca ceilalți tineri, obișnuiesc să fie mai degrabă atenți la ecranele telefoanelor decât la traficul rutier, Ligia a depus un proiect în Consiliul Local, prin care a cerut Primăriei să autorizeze aplicarea unor stampile de atenționare pe trotuare, în apropierea trecerilor de pietoni. Proiectul nu a fost aprobat, însă ștampilele au apărut în zonele des circulate la foarte puțin timp după.